زیان نبود بهرهوری در ناوگان جادهای ایران چقدر است؟
بالا بودن سن ناوگان، نبود سیستمهای مکانیزه برای جابهجایی بار و مشکلاتی که در وضعیت جادههای ایران وجود دارد باعث شده سیستم حمل و نقل جادهای فاصله زیادی با میانگینهای جهانی داشته باشد، که رقم آن بسیار بالاتر از بودجه مورد نیاز برای نوسازی ناوگان است
به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، در طول سالهای گذشته با وجود آنکه دولت تلاش کرده راه آهن را به عنوان اصلی ترین محور ترانزیت ایران معرفی کند، اما همچنان جادهها حدود ۹۰ درصد از ترانزیت و جابهجایی بار در کشور را به خود اختصاص دادهاند، موضوعی که نشان میدهد ساماندهی این بخش یکی از اصلی ترین اولویتهای پیشرو در ترانزیت ایران خواهد بود.
حامد تاج الدین – فعال حوزه حمل و نقل جادهای – با بیان این که آنچه در جادههای ایران اتفاق میافتد فاصله قابل توجه به ایدهآلهای جهانی دارد، معتقد است: نبود شرایط لازم برای بهبود اوضاع حمل و نقل در جادهها باعث به وجود آمدن زیان ۱.۵ میلیارد دلاری سالانه میشود.
وی با بیان این مطلب، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۴۵ درصد از کامیونهای ایرانی در مسیر خود به شکل یک سر خالی حرکت میکنند. این در حالی است که میانگین این اتفاق در کشورهای توسعه یافته تنها ۱۰ درصد است و این فاصله زیان مالی قابل توجهی را به کشور تحمیل میکند.
به گفته این فعال حوزه حمل و نقل جادهای، در حال حاضر در اصلی ترین محلهای دپوی بار در بنادر ایران راننده برای پیگیری مراحل چندگانه دریافت بار هنوز مجبور است به روشهای قدیمی عمل کند و نرخ گذاریها نیز هنوز شکل منطقی به خود نگرفتهاند.
به گفته تاج الدین، در طول ماههای گذشته تعدادی از فارغالتحصیلان دانشگاه شریف تلاش کردند با راه اندازی یک سامانه سیستم بارگیری کامیونها را در ایران به روزرسانی کنند که این طرح میتواند پس از سالهای طولانی حمل و نقل بین شهری در ایران را بهبود بخشد.
وی پاسخ دهی سریع، قیمتگذاری هوشمند و کاهش سفرهای یک سر خالی را اصلی ترین مزایای این سیستم دانست که میتواند در بلند مدت به حذف واسطهها و افزایش شفافیت در بخشهای مختلف فرآیند جابهجایی بار در جادههای ایران منجر شود.
این فعال حوزه حمل و نقل جادهای افزود: هدف گذاری اصلی در این حوزه بهینه سازی حمل و نقل جادهای در ایران است که میتواند با پایین آوردن زیان ۱.۵ میلیارد دلاری سالانه شرایط را برای نزدیک کردن سیاستهای ایران به سطح جهانی فراهم کند. با توجه به این که ایران قصد دارد در حوزه ترانزیت بین المللی به یکی از تاثیر گذارترین منطقه تبدیل شود، قطعا پیگیری طرحهای این چینین میتواند بسیار کمک حال رانندهها و فعالان عرصه بار باشد.
ارسال دیدگاه
آخرین مطالب سایت
- برگزاری جلسه در کنسولگری سفارت فدراسیون روسیه درتهران
- مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده انجمن شرکت های حمل و نقل بین المللی مالکان کامیون ایران
- دیدار با جناب آقای دکتر شهریار افندی زاده ،معاونت محترم حمل ونقل وزرات راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران
- جلسه فدراسیون حمل ونقل و لجستیک ایران با رئیس کل جدید گمرک و معاونتهای امور گمرکی
- دیدار با جناب آقای مهندس حمیدرضا شهرکی ثانوی، معاونت محترم حمل ونقل سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای
- برگزاری دوره جامع آموزشی « تجارت خارجی و گمرک در لجستیک»